Viața mea de astăzi s-a născut în lockdown, momentul în care mi-am schimbat direcția la 180 de grade.

Până atunci, eram antreprenor full time. În timpul liber fotografiam destul de des, însă restricțiile de la începutul pandemiei m-au „constrâns” să explorez doar țara noastră – și am plecat la pas, cu aparatul la braț.

Am descoperit atunci frumusețea muntelui, apoi Delta Dunării și viața care o animă din primăvară până-n toamnă. Atunci m-am îndrăgostit irecuperabil de fotografia de wildlife. Am pornit totul în joacă și, înainte să-mi dau seama, am transformat pasiunea asta în prioritatea absolută.

Primul proiect fotografic a fost Dor de Viscri, albumul prin care am încercat să transmit mai departe dragostea de țară, de sat românesc, autentic, unde viața încă mai curge lin. A fost ambiția mea de a scoate o carte despre locul care mi-a adus aminte de copilărie.

Mi-am dat apoi seama că trebuie să rămân la fotografia de wildlife, pentru că e cea care mă împlinește cel mai mult. Stilul meu se îndreaptă spre fine art și caut ipostaze cât mai diferite, încerc să surprind trăiri, iar pentru asta aștept lumina potrivită și aleg cu atenție doar acel cadru care îmi spune o poveste și-mi transmite o emoție.

Viața mea de astăzi s-a născut în lockdown, momentul în care mi-am schimbat direcția la 180 de grade.

emoții se numește cel de-al doilea album fotografic, pe care l-am lansat în decembrie 2023. Cuprinde, în 300 de pagini, cele mai intense trăiri și cele mai sugestive imagini din activitatea mea fotografică, în care am fost unul cu natura și m-am lăsat inspirat de viața ei – de la păsările din Delta Dunării și ursul din Carpați, până la pufinii din Feroe, chirele din Islanda, flamingii din Cuba, veverițele din Canada și urșii polari de la Polul Nord.

În iulie 2023 am plecat în prima expediție pentru La NORD de cuvinte. Mi-am dorit să fotografiez urșii polari, dar când m-am documentat mai intens și am descoperit cum ne afectează schimbările climatic, am știut că trebuie să fac mai mult pentru natură. Așa s-a născut acest proiect și asociația La NORD de cuvinte, prin care îmi doresc să educăm românii cu privire la efectele schimbărilor climatice. Expedițiile în care am fost plecat până acum: Svalbard, Groenlanda, Islanda și Churchill (Canada).